שלום אורח, התחבר לאתר!, שכחת את הסיסמה?
  דוא"ל:
סיסמה:
טופס רישום לאתר | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית
WWW.MedicalMedia.co.il
אודות אינדקס קישורים עדכוני רישום חיפוש תרופות כתבי עת כינוסים דף ראשי
yoman.co.il - תוכנה לזימון תורים
Medical Search Engine
Skip Navigation Linksראשי > רשימת כתבי עת > Israeli Journal of Family Practice - גליון מס' 161 > שימוש לטווח ארוך בביספוספונטים קשור לשברים Subtrochanteric or Femoral Shaft בקרב נשים מבוגרות
אפריל 2011 April | גיליון מס' 161 .No
צור קשר
חברי מערכת
רשימת גליונות קודמים
שער הגליון
אוסטאופורוזיס
שימוש לטווח ארוך בביספוספונטים קשור לשברים Subtrochanteric or Femoral Shaft בקרב נשים מבוגרות


ד"ר אייזיק הוך המחלקה לבריאות הקהילה, חטיבת הרפואה הראשונית, מכבי שירותי בריאות

Bisphosphonate Use and the Risk of Subtrochanteric or Femoral Shaft Fractures in Older Women
Park-Wyllie L, et al.
JAMA 2011;305(8):783-789 

מחלת האוסטאופורוזיס גורמת לעלייה בתחלואה ובתמותה. כ-50% מהנשים המבוגרות מגיל 50 יסבלו משבר אוסטאופורוטי במשך חייהן, ו-1 מ-5 חולים עם שבר אוסטאופורוטי ימות תוך 12 חודשים. למרות הירידה המוכחת בשברים אוסטאופורוטיים בקרב אנשים הנוטלים ביספוספונטים, לאחרונה חלה עלייה בדיווחים על שברים לא טיפוסיים בנשים אחרי טראומה מינימלית. השברים קורים באזור Subtrochanteric or Femoral Shaft. מינהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) הודיע לאחרונה על כוונתו לפקח על מקרים של שברים לא טיפוסיים הקשורים לשימוש בביספוספונטים, והאגודה האמריקנית לחקר העצם ומינרלים (American Society for Bone and Mineral Research) פרסמה דוח של כוח משימה לגבי הגדרת המקרה, אפידמיולוגיה והצורך במחקר נוסף על שברים אלה.
דוחות עם ממצאים סותרים, ממחקרי תצפית קטנה, השאירו רופאים וחולים לא בטוחים לגבי התשובה לשאלה אם ביספוספונטים מגבירים את הסיכון לשברים Subtrochanteric and Femoral Shaft או לא. לאחרונה התפרסם ב-JAMA מחקר על הקשר בין השימוש בביספוספונטים לטווח ארוך ובין הסיכון לשברים Subtrochanteric or Femoral Shaft באוכלוסייה גדולה של נשים לאחר גיל המעבר.
המחקר הוא מבוסס אוכלוסייה, מקרה ביקורת מובלע בתוך מחקר מעקב
(Nested Case-Control) שמטרתו לחקור את הקשר בין השימוש בביספוספונטים לשברים, במדגם של נשים בגילים 68 ואילך מאונטריו, קנדה, שהתחילו טיפול בביספוספונטים פומיים מ-2002 עד 2008. המקרים היו אלה שאושפזו עם שבר Subtrochanteric or Femoral Shaft עם התאמה ל-5 מקרי בקרה ללא שברים כאלה. משתתפי המחקר היו במעקב עד 2009.
זוהו 716 נשים שנגרם להן שבר Subtrochanteric or Femoral Shaft בעקבות תחילת הטיפול בביספוספונטים ו-9,723 נשים שנגרם להן שבר אוסטאופורוטי אופייני לאזור Intertrochanteric או בצוואר הירך. בחולות עם שימוש בביספוספונטים במשך 5 שנים או יותר נמצא קשר לסיכון מוגבר לשברים Subtrochanteric or Femoral Shaft (מנוכי יחס הסיכויים, 2.74; CI95%, 1.25-6.02). סיכון מופחת לשברים אוסטאופורוטיים טיפוסיים היה בקרב נשים עם יותר מ-5 שנים של טיפול בביספוספונטים (מנוכי יחס הסיכויים, 0.76; מרווח ביטחון של 95%, 0.63-0.93). בין 52,595 נשים עם 5 שנים של טיפול בביספוספונטים לפחות, 71 שברים Sub-Trochanteric or Femoral Shaft התרחשו (0.13%) במהלך השנה שלאחר מכן ו-117 (0.22%) במהלך השנתיים שלאחר מכן.
בקרב נשים מבוגרות, טיפול בביספוספונטים במשך יותר מ-5 שנים נמצא קשור לסיכון מוגבר של שברי Subtrochanteric או של הירך, אולם הסיכון המוחלט לשברים אלה היה נמוך.
קלינאים צריכים להמשיך לרשום ביספוספונטים לחולים המתאימים. עם זאת, שימוש ארוך טווח בתרופות אלו עלול לדרוש בדיקה מחודשת, במיוחד בחולים בסיכון נמוך יחסית לשבר. ניתן לשקול חופשה מהתרופה לחולים נבחרים.


תגובות:



דף ראשי | כינוסים רפואיים | כתבי עת רפואיים | חיפוש תרופות | תנאי שימוש | אודות מדיקל מדיה | צור קשר | קוסמטיקה ואסתטיקה רפואית | קוסמטיקה רפואית
המידע המופיע באתר זה מיועד לצוות רפואי בלבד. המידע באתר אינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי ו\או משפטי.
שימוש או צפייה באתר זה מעידים על הסכמתך לתנאי השימוש.
תנאי שימוש באתר זה:
ידוע לי שעל ידי שימוש באתר זה, פרטיי שמסרתי יאספו ע"י חברת מדיקל מדיה על מנת ליצור איתי קשר בנוגע לאירוע זה ולאחרים. מדיקל מדיה אף רשאית להעביר את פרטי הקשר שלי מעת לעת לחברות קשורות אליה ו/או צדדים שלישיים כחלק מהמודל העסקי שלה לשימוש בכיווני שיווק עבור לקוחותיה שכולל ניוזלטר מדעי לרופאים, מידע על עידכוני רישום של תרופות וציוד רפואי, נושאים מקצועיים, פרסומים שונים, הזמנות לכנסים, הזמנות למפגשים עם נציגי פארמה וכיוצ״ב. ידוע לי כי אני זכאי לבקש מחברת מדיקל מדיה לחדול משימוש במידע בכל עת ע"י שליחת הודעה כתובה לחברה ובמקרה זה תתבטל הסכמתי לעיל מיום שהתקבלה ההודעה.

לצפייה בתנאי השימוש לחץ\' כאן
Powered by Medical Media Ltd.
כל הזכויות שמורות לי.ש. מדיקל מדיה בע"מ ©